အဆိပ္အေတာက္မ်ားကို ေျပေစမည့္ အစားအစာမ်ား
(၁) ခႏၶာကိုယ္ထဲမွ အဆိပ္ေတာက္မ်ားကို ေျပေစရန္ ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးကို ပါးပါးလွီး၍ သၾကား၊ ပ်ားရည္တို့ျဖင့္ စားေပးပါ။ အစို၊ အေျခာက္တို့ကို ဟင္းရည္လုပ္ေသာက္ပါ။
(၂) အဆိပ္အေတာက္မ်ား ေျပေစရန္ ဖလံေတာင္ေ၀ွးကို ငသိုင္းႏွင့္ ခ်က္စားပါ။
(၃) ကိုယ္တြင္းမွ အဆိပ္မ်ားေျပေစရန္ မုန္လာထုပ္ကို ဟင္းခ်ိဳလုပ္၍ တစ္ပတ္ကို ၃ ၾကိမ္ခန့္ စားေပးပါ။
(၄) အသည္းႏွင့္ ႏွလံုးကုိသန္ ့စင္ေပး၍ အားေကာင္းေစရန္ ေထာပတ္သီးကို မၾကာခဏ စားေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၅) ခႏၶာကိုယ္တြင္း အဆိပ္အေတာက္ေျပေစရန္ ကညြတ္ႏွင့္ႏြားႏို့ကို က်ိဳေသာက္ပါ။
(၆) ရင္ျပည့္ရင္ကယ္၊ ဗိုက္ပြျခငး္ကင္၍ ဆီးရႊင္လာေစရန္ လၻက္စိမ္း(green tea) ေသာက္ပါ။
(၇) အူသိမ္အူမထဲမွ အဆိပ္အေတာက္မ်ားကို ေျပေပ်ာက္ေစပါတယ္။ ေန ့စဥ္ သံပုရာရည္ကို မၾကာခဏ ေသာက္ေပးပါ။
ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္(ပူတာအို)
ကိုးကား - Foods for health
အစြမ္းထက္ သဘာ၀ေဆးနည္းမ်ား

No comments: